Home / Tulu World / Tulu Riddles

Tulu Riddles

Tulu riddles for you to figure out and enjoy. The answers are given below.

 

1. Adda Marat bodde kulde, yer panle?
Ans. Pelakai
2. Ponnu madimeda dina onji vastu kandani gu tojapuval. Avu wa vastu?
Ans. Nachige

 
3. Sedi paadi illagu baakil ijji, jala duggugu mire ijji.
Ans: Thetthi bokka perede
4. Bangaarda pakki beelad neer parondu undu.
Ans: Chimini (lamp)

5. Saavira jokuleg onje pattenoolu.
Ans: Mypusudi

6. Udda marat kempu sanyasi.
Ans: Bajjeyi

7. Alle gelldu muule pakki.
Ans: Moonkutti

8. Akkareg 6 kann, mukkareg 3 kann, thotada ajjagu onje kann.
Ans: Kolalu ,tharayi, bajjeyi

9. Kinni kinni jokuleg kinni kinni muttale.
Ans: Birel, uguru

10. Angi dettedh guvelg laagiye.
Ans: Parndh

11. Banjid ittina baale bachchire thinpundu.
Ans: Manoli

12. Tappu rumbiye kolu ningiye.
Ans: Kori pojankudu thinpuni.

13. Neerd puttudh neerd buledh neerd boorunaga maya.
Ans: Uppu

14. Pottu guveld korungu nalipundu.
Ans: Pori podhpuni

 
15. Kande 4 kaardu nadapundu, madhyana 2 kaardu nadapundu bokka baiyyada 3 kaardu nadapundu. Dada panle?
Ans : Naramani! Baale uppunaga 4 kaardu parapuve, maala ayibokka 2 kaarudu nadapuve, parabe ayibokka 2 kaaru bokka donte pathdu nadapuve.
 
16. Saavira gilikleg onje kokayi
Ans:Parndhda kayil
 
17. Yenna onji ajji anchi inchi podu mooled seruval
Ans: Mypusudi
 
18. Appe padina paje madipere aapuji,Amme padina duddu genpere aapuji
Ans: Akasha, Nakshatra
 
19. Aai Ooi manna ulayi
Ans: Shoonti
 
20. Enkonji ajji. Meyi nilike gajji
Ans: Kanchala
 
21. Bangaarda bisathin mannd kounthder
Ans: Manjal
 
22. Nchai nchui pakkileg saarotthonji kann
Ans: Dose
 
23. Yenna ajjig onje kann
Ans: Sooji
 
24. Yenkuttag moonkudu ball (thread)
Ans:Sooji
 
25. Adit chakana, meld chakana, chakana dever bonteg pother
Ans: Aame(Tortoise)
 
26. Kooli ijjandina korin kaas kordu kanatd, adnaga bulipuver.
Ans. Neerulli (Onion)
27. Nettig guddudu neerparnd banji agura.
Ans. Golida soda (Marble soda)

28. Kallarald poovaad maatergla bodaand. Malyaiyana gundodu bolpaand.
Ans. Sunna (Whitewash)

29. Bulitinda bulipundu. Teltunda telipundu.
Ans. Kannadi (Mirror)

30. Kedayi mara. Kettayi mara. Naalver bannaga menchayimara.
Ans. Barchane (Comb)

31. Ank donkuda booruda ulayi toddeda neyi.
Ans. Jelebi

32. Guvelg laagive. Baatd mith barpe.
Ans. Poori

33. Tudettamith mara. Maratta mith booru. Booruda mith birel.”
Ans. Veena ( A musical instrument )

34. Toovare chendu. Turpare malle. Derpare dunna.”
Ans. Arita mudi ( Rice murra)

35. Path jokulna appe. Parkat seere tutondu, path jokulena tatondu arasu illade onasg poyolu.
Ans. Bollulli (Garlic)

 
36. Bulipandi baalena tatondu balipunu.
Ans. Kodapaana (Water pot)
37. Kadal aredundu bolkal meendundu.
Ans. Aletulipunu (Churning buttermilk)

38. Chooli daanti parnd guveld meendundu.
Ans. Benne (Butter)

39. Onji pallad yel yermelu.”
Ans. Appada Kaavoli (Appa Pan)

40. Tirti kandogu neeroddanda mitha kandogu bule barpundu.
Ans. Chiminida bolpu (Light of the kerosene lamp)

41. Kempu musuntuda kariye illorme kammena korpe.
Ans. Udubatthi (Incense Sticks)

42. Kathaleda koned kariya perede.
Ans. Nela oresuna kuntu ( Rag used for mopping the floor)

43. Appe Kulondolu Magal tirguvolu.
Ans. Kadepikallu (Grinding Stone)

44. Appegu onji kannu Magalegu radd kannu.
Ans. Raagi beesuva kallu (Stones used to powder raagi )

45. Boliyarasugu kariya mundaas.
Ans. Toothakaddi (Matchstick)

 
46. Lethunda barpujolu, pathunda manipujolu, nookunda oyithundla bulipuvolu.
Ans. Baakil (Door)
47. Darthelg nurtel.
Ans. Beega (Lock)

48. Pali illad bolpu potunda megdi illad su tojundu.
Ans. Kodi dikkel

49. Gattaddhu onjitundu uppad kanate, pattinaath pattinaath muggiyuji.”
Ans. Thu (Fire)

50. Gundadha mith ther.
Ans. Dikkeda mith kara (A vessel on a stove)

51. Palina illagu megdi popolu, megdina illag pali popujolu.
Ans. Ser bokka paavu

52. Binne naalid pathuve.
Ans. Chombu (Mug)

53. Bulipuna jokulen maanaad jepuduna juvadaanti appe.
Ans. Tottil (Cradle)

54. Illada ulayi pilikorepundu.
Ans. Taarayi perevunu (Grating coconut)

55. Kathaleda koned kariya bhoota kuldundu. Kaayidingd kadala neer partund.
Ans. Neeruppaddha barani ( Glazed ceramic jar used for preserving pickles)

56. Appe illag ponaga kushit popolu, kandanillag bannaga bulitondu barpolu.
Ans. Kodaapaanodu guvelda neer oypunu (Drawing water from the well using water pot)

About Pavanesh D

Pavanesh D

Leave a Reply